Workshop magie

Starhawk in Amsterdam

14, 15 en 16 september 2007

Starhawk is een van de meest gerespecteerde stemmen van de moderne Godinnenreligie en Aarde spiritualiteit. Ze is de (mede)auteur van 10 boeken waaronder klassiekers als ‘The Spiral Dance’ en ‘The Fifth Sacred Thing’. In het Nederlands is ook verkrijgbaar ‘De Twaalf wilde Zwanen.’ Haar meest recente boek is ‘Earth Path: Grounding Your Spirit in the Rythms of Nature’. Starhawk is een oudgediende binnen diverse progressieve bewegingen, en is zeer toegewijd aan het overbrengen van de technieken en creatieve macht van spiritualiteit naar politiek activisme. Ze reist wereldwijd om les te geven in magie, rituele technieken en de vaardigheden van het activisme. Haar website is www.starhawk.org

PROGRAMMA:

Vrijdagavond 14 sept 20.00 – 22.00 – Lezing
Earth Spirit, Earth Action – een uitleg over de essentie van Magical Activism.

Aardse Geest, Aardse Actie (voor mensen die onbekend zijn met het concept magisch activisme)
Magisch activisme is het mengen van Aarde spiritualiteit met politieke actie.
Op het moment dat we het echt vatten – de Aarde is een complex en levend wezen, onze moeder Gaia – zijn we verantwoordelijk voor het nemen van actie in Haar naam. Wat zijn enkele van de kern principes en praktische methoden van magisch activisme, en waar ‘meld je je aan’?

Toegang: E20,-
Zaal open vanaf 19.30u
Na aanvang geen toegang

Zaterdag 15 sept 10.30 – 17.30 – Workshop
The Earth Path: Giving Spirit Roots – Over contact met het land en met de elementen en het veranderen van bewustzijn.

Het Aarde Pad: Geef Wortels aan je Geest. Moderne Heidenen praktiseren “Aarde Spiritualiteit”, maar velen van ons komen oorspronkelijk niet uit het land waarop we leven, en onze mythen en Goden vinden hun oorsprong elders.
Toch kunnen we leren om naar het land te luisteren, en om een diepere relatie te hebben met echte lucht, echt vuur, echt water, echte aarde – echte inspiratie, passie, emotie en belichaming als we ons bewegen door de magische cirkel van elementen.
In het centrum, de plaats van transformatie en verandering bevindt zich het patroon, de verschuiving in ons denken van een gerichtheid op afzonderlijke objecten naar relatie.
In deze workshop zal Starhawk ons door een leerproces leiden waarbij we leren gebruik te maken van de technieken observeren, bewustzijn en magie, (de kunst om je bewustzijnstoestand met gebruik van wilskracht te veranderen), om onze verbindingen met de natuurlijke wereld te verdiepen en om nieuwe mythen en rituelen te creëren die ons in harmonie kunnen brengen met de volledige gemeenschap, menselijk en buiten-menselijk.

Toegang: E60,-
Zaal open vanaf 10.00u

Na aanvang geen toegang.

Zondag 16 sept 10.30 – 17.30 – Workshop
Holding Power Well – Over macht, leiderschap en het doorbreken van destuctieve patronen hierin, community building dus. In het bijzonder interessant voor mensen die willen werken aan de opbouw van de Reclaiming community in Nederland.

Goed omgaan met Macht
Deze workshop onderzoekt de problematiek rondom macht en leiderschap.
Hoe nemen we onze macht en bezitten we deze als een leven schenkende kracht?
Hoe herkennen we waneer we macht hebben, en gebruiken we het op een dusdanige manier dat we anderen in staat stellen hun macht te voelen?
Hoe koesteren en steunen we leiderschap in onze groepen terwijl we onze leiders ook verantwoordelijk houden?
Dit is een workshop voor iedereen die geworsteld heeft met deze kwesties in relaties of groepen. Een ieder van ons heeft geïnternaliseerde voorbeelden van macht als overheersing welke ons vaak belemmeren als we proberen om nieuwe structuren te vormen die gebaseerd zijn op macht-van-binnenuit.
We zullen macht gaan beschouwen vanuit de cirkel en door middel van ritueel, trance en energiewerk en ontwikkelen de gereedschappen die we nodig hebben om destructieve patronen te transformeren in energieën die bevrijd zijn om veranderingen tot stand te brengen.

Toegang: E60,-
Zaal open vanaf 10.00u

Na aanvang geen toegang.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

De prijs is inclusief thee en koffie, maar exclusief lunch.

Als er voldoende vol betalende deelnemers zijn om alle kosten te dekken, dan is het mogelijk om korting te geven aan mensen voor wie dit bedrag een bezwaar is. Neem hierover contact op met de organisatie.

Overnachten
Er zal een aantal eenvoudige slaapplaatsen beschikbaar zijn voor mensen die van ver komen. Neem hierover ruim van te voren contact op met de organisatie. Alle informatie bij elkaar en inschrijvingformulieren zijn te vinden op: www.reclaiming.web-log.nl

Belangrijk

Bij Reclaiming activiteiten is het gebruik van alcohol en/of (soft)drugs niet toegestaan.
Van de deelnemers aan de workshops verwachten wij dat zij de Reclaiming principes van eenheid onderschrijven. Deze zijn te vinden op de website

Magisch werk is geen vervanging voor therapie en is misschien minder geschikt voor mensen met psychische klachten. Overleg bij twijfel met je hulpverlener en de organisatie.

WORKSHOP

Praktische Magie

op aanvraag

(Voor covens, maancirkels, priesteressengroepen, heksenkringen en dreuzels)

De kracht van de elementen aarde, lucht, vuur, water en geest is te herkennen in alles wat we doen en zijn.

Daarom is de workshop Praktische Magie gericht op het leren werken met die vijf elementen.

Hun transformerende kracht, hun ondersteuning bij wat we aan uitdagingen krijgen in het leven, hun inspiratie – en hun aanwezigheid in onszelf.

Tijdens de workshop wordt gewerkt aan het versterken van je elementaire magische krachten als altaargebruik, het vieren van de acht jaarfeesten bij het wisselen van de seizoenskrachten in en om onszelf, het bedenken, uitvoeren en begeleiden van rituelen en andere heksenvaardigheden. Daarbij ontdek je de kracht van plezier door met geestverwanten tussen de werelden te reizen – en weer terug.

Je leert technieken om je eigen krachten verder te ontwikkelen en toe te passen op momenten dat je ze echt hard nodig hebt.

Deze workshop is op aanvraag beschikbaar voor groepen met en zonder ervaring in magisch werk. Een nuchtere houding wordt gewaardeerd, maar belangstelling voor hekserij en bereidheid tot zelfonderzoek zijn voorwaarde.

Deze Reclaimingworkshop wordt begeleid door twee getrainde en ervaren Reclaimingheksen, in Nederland en Belgie.

Neem contact op voor prijzen en inhoudelijke afstemming, met bb@reclaiming.nl

Kijk voor meer informatie of in-company trainingen ook op www.yoeke.com

Recente reacties

    Archief

    Categorieën

    • Geen categorieën