Vredesmagie

Hoe bedrijf je zelf Vredesmagie? Een eenvoudig heksen-vredesritueel in 13 stappen

Zorg voor een rustige plek waar je niet gestoord wordt

Maak (bijvoorbeeld met een mooie doek, een plank of een steen) een plek in het midden van de kring of vóór je op de grond waar je vier waxinelichtjes neerzet op de windrichtingen

Leg hier middenin een of meerdere voorwerpen die voor jou verbonden zijn met ‘Vrede’. Dat kan een foto zijn van feestvierende mensen, een mooie bloem, een kinderspeeltje, fruit, een papieren duifje, een rood kussen in de vorm van een hart of wat dan ook…

Begin altijd met jezelf te aarden: stel je voor dat je een boom bent. Voel hoe je verbonden bent met de aarde door onzichtbare wortels die vanaf je stuitje door de vloer heen groeien, door de lucht naar de aardkorsten, door het grondwater, door het vuur in het binnenste van de aarde. Je stuitwortel groeit tot het middelpunt van de aarde en daar kun je hem vastmaken met een eenvoudige lus. Door je aardwortel kun je negatieve gedachten en drukte heen laten zakken. Het vuur van de aarde zal het verteren en omzetten in nieuwe energie.
Je takken groeien inmiddels naar boven. Ze reiken naar de sterren, ontvangen daar het licht van de zon op hun bladeren en brengen dat in jouw energiesysteem. In het energiecentrum van je lichaam, ter hoogte van je navel, komt de energie van hemel en aarde samen en maakt je sterk. Je behoudt nu ten alle tijden het contact met de aarde.

Stel je nu voor dat er om je heen, of om de cirkel mensen heen, een cirkel ontstaat, met de klok mee, een beschermend licht. Het helpt vaak om zacht te neurieën terwijl je de cirkel trekt.

Steek de vier kaarsen aan als de cirkel getrokken is, te beginnen bij het oosten en met de klok mee. Als je hiermee vertrouwd bent kun je hierbij de krachten van de elementen aanroepen en die van de Godin in een van haar gedaantes om je ritueel te ondersteunen.

Stel je nu voor hoe Irakese vrouwen en kinderen in vrijheid, vrolijk, bewegen in hun eigen land. Het gaat hen goed, dus gaat het ook goed met hun mannen, vaders, zoons, minnaars en broers. Er is rust, veiligheid, er is vertrouwen in elkaar. Er is voedsel en water voor iedereen. Een helder, gul licht stroomt over het tafereel heen. Deze koepel van licht beschermt en voedt de samenleving, nu er gebouwd kan worden aan groei, in vrijheid. Dit is vrede.

Je kunt dit beeld van extra energie voorzien door geluid te maken, te zingen, te dansen, te klappen.

Als je voelt dat het genoeg is, neem dan de tijd om voor een laatste keer het beeld in je door te laten dringen en vul in stilte en rust nogmaals het beeld van Vrede. Breng dit beeld in verband met het vredessymbool dat je op het ‘altaar’ in het midden hebt gelegd. Dit blijft je nu herinneren aan Vrede en werkt op zich al door.

Controleer je aardkoord even.

Heb je andere krachten aangeroepen, bedank die dan voor hun aanwezigheid en laat ze gaan.

Blaas de kaarsen uit.

Los de cirkel weer op, tegen de klok in. Zorg daarna voor iets te eten en te drinken (geen alcohol) en frisse lucht. Wissel ervaringen uit of schrijf ze op. Lach!

De cirkel is open, maar ongebroken.

Recente reacties

    Archief

    Categorieën

    • Geen categorieën